В крайна сметка бъдещия ни колега какво да прави.....чак се зачудвам на некои писания.......само да помоля човека с темата,че ако събере още 2 бона + тия 5500 да не си купува кола на 10 години.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съвети при покупка на алфа ромео 147 до 4000 лв
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеВ крайна сметка бъдещия ни колега какво да прави.....чак се зачудвам на некои писания.......само да помоля човека с темата,че ако събере още 2 бона + тия 5500 да не си купува кола на 10 години.Alfa's do't drop oil...they mark their territory
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеВ крайна сметка бъдещия ни колега какво да прави.....чак се зачудвам на некои писания.......само да помоля човека с темата,че ако събере още 2 бона + тия 5500 да не си купува кола на 10 години.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Преди няколко месеца един колега от форума също си търсеше 147 2.0 с кожа, босе итн екстри...Като накрая взе 147 за 3500лв, до колкото си спомням. След това писа в темата с цените по ремонтите, че на първо четене е вкарал още 3700лв
Първоначално публикувано от rumen1 Покажи съобщениеЕто и при мен какво се получи до момента:
горни носачи Фиорела + труд : 198
долни носачи Технород: 330
тампони стабилизираща щанга СуперПро: 50
предни биалетки Технород: 38
десен външен накрайник: 19
преден десен външен лагер СНР: 155
съединител Валео (комплект) : 288
лагер помпа Валео: 197
масло скорости: 38
термостат: 59
температурен датчик: 24
спирачна течност: 20
датчик масло: 10
гарнитура капак клапани: 39
лагери алтернатор: 40
задни биалетки Технород: 46
тампони задна стаб. щанга: 24
предни спирачни дискове: 116
предни накладки: 68
двигателно масло Селения 20К: 65
водна помпа: 64
кит вариатор: 14
ангренажен комплект + труд: 225
обслужващи ремъци и ролки: 290
въздушен филтър: 16
филтър купе: 29
кора под двигател: 100
реглаж преден и заден мост: 50
свещи Денсо иридиум: 200
боядисване на спирачни апарати: 120
заварка на картер (сълзеше леко): 60
предна емблема: 50
всички цени освен тези за горните предни носачи и ангренажа са без труд. С труда всичко излезе към 3700лв.
Колата е 147 2.0 ТС
Благодаря на момчетата от сервиз Лисан за добре свършената работа и отношението.
Таа като имате това предвид, направете елементарната сметка и преценете колко трябва да струва една 147, в която наистина само да се качиш, да караш и да наливаш бензинЯсно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Аз ако имам 7000 бона,бих дал за кола 4 и другите 3 за ремонти и смяна на части.Поне ще знам къде наистина са хвърлени тия пари,отколкото някой да ми се кълне,че е налял 3к и всичко е ток и жица,НО има коли във форума които наистина си заслужават парите и аз симпатизирам на собствениците.Не искам да обиждам абсолютно никой,да не ме разбере някой по грешка.
По принцип(казвал съм го вече),аз бих купил форумна кола,НО не от всеки.....не го направих първия път,но всеки се учи от грешките си.......и да не си мисли никой,че като си купи кола и няма да вкарва още средства....напротив
Last edited by undy; d.m.y г., 20:03.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Мерси на всички който пишат в тематано не искам да давам повече от 5000 , който и нямам
и ще търся нещо до 4000 за да имам средства за ремонтите
след това но ,това което написа колегата за кола за 3700 и ремонти за 3700 силно ме плаши и нз дали не трябва да се ориентирам към друга марка кола
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеПреди няколко месеца един колега от форума също си търсеше 147 2.0 с кожа, босе итн екстри...Като накрая взе 147 за 3500лв, до колкото си спомням. След това писа в темата с цените по ремонтите, че на първо четене е вкарал още 3700лв
Таа като имате това предвид, направете елементарната сметка и преценете колко трябва да струва една 147, в която наистина само да се качиш, да караш и да наливаш бензинAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Човеко,помисли си,направи си калкулацията хубаво,всичко е на късмет и случайност,както в живота ,така и тук.......та ,моя съвет е не бързай,ако пък не можеш да чакаш,като мен....надолу с главата и квото стане.......ако си вярващ,прекръсти се......ако не си(като мен),теглиш една яка майна и скачаш......друго не мога да кажа.
Успех156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Първоначално публикувано от fanciful Покажи съобщениеМерси на всички който пишат в тематано не искам да давам повече от 5000 , който и нямам
и ще търся нещо до 4000 за да имам средства за ремонтите
след това но ,това което написа колегата за кола за 3700 и ремонти за 3700 силно ме плаши и нз дали не трябва да се ориентирам към друга марка кола
Има и хубави коли на ниска цена, но трябва търпение и късметAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Колега имай предвид, че от списъка, който ти дадох на колегата са все неща, които са си задължителни, а не глезотии, с изключение на боядисването на спирачните апарати и новата емблема...Всичко друго си е абсолютно задължително, ако искаш да си сигурен в това, което караш...
Ремъци, ролки, водна помпа, масло, съединител, носачи, тампончета на стаб щанга, термостат, накладки, дискове, свещи, дебитомер, ГУМИ (зимни или летни), каско, гражданска са все неща, които са си от първа необходимост за средностатистическата бензинова Алфа 147/156, които се водят "нов внос"...
Ако не е тайна това първа кола ли ще ти е? Имаш ли представа за цените и поддръжката на една 147, особено бензинова? С няколко думи минусите са : сравнително скъпо и "кекаво" за нашите пътища окачване и капризен бензинов мотор със скъпи консумативи - свещи, дебитомер и вариатор например.
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеКъдето беше много щастлив и ми казваше, че моята била скъпа! 7200 е добра цена за него а го предупреждавахме. Цените няма да ги коментирам, че ...Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеКолега имай предвид, че от списъка, който ти дадох на колегата са все неща, които са си задължителни, а не глезотии, с изключение на боядисването на спирачните апарати и новата емблема...Всичко друго си е абсолютно задължително, ако искаш да си сигурен в това, което караш...
Ремъци, ролки, водна помпа, масло, съединител, носачи, тампончета на стаб щанга, термостат, накладки, дискове, свещи, дебитомер, ГУМИ (зимни или летни), каско, гражданска са все неща, които са си от първа необходимост за средностатистическата бензинова Алфа 147/156, които се водят "нов внос"...
Ако не е тайна това първа кола ли ще ти е? Имаш ли представа за цените и поддръжката на една 147, особено бензинова? С няколко думи минусите са : сравнително скъпо и "кекаво" за нашите пътища окачване и капризен бензинов мотор със скъпи консумативи - свещи, дебитомер и вариатор например.
мхм същиякаква е разликата в цените за подръжка на бензинова и дизелова алфа , до колкото разбирам за бензиновата е по скъпо ?
Comment
-
Бензина (така наречения туин скрап) при евентуален, предишен собственик мърляч има гадния навик да се чупи в ръцете на следващия. В повечето случаи на нашия пазар се намират разни "закрепени" морги от запада, където след първата смяна на масло започват твоите мъки и големи капиталовложенияАз съм го играл тоя филм (като всеки млад гъбар), а и много други от форума
В най-лошия случай ремонт на мотора ще ти стъпи между 1200-1500лв. Също много ВНИМАВАЙ къде ще си закараш колата, ако недай си Боже ти се наложи да правиш мотор, защото от този твой избор много зависи дали ще последва много брЪз втори ремонт (както стана при мен, а и при много други колеги)... Въобще вслушай се в съветите на препатили, за да си спестиш едни грешни 2-3-4000лв
Дизеловата алфа е с доста по-корав мотор. Там нещо да се счупи значи колата наистина е покарвана сериозно (навъртяла е бая км). Нямам преки наблюдения като цени, за да ти кажа, но това което съм чувал, че плаши Алфиста с дизел в кръвта са: турбо, демпферен маховик, съединител, дюзи...Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
Първоначално публикувано от fanciful Покажи съобщениеда първа кола ще ми е ,горе долу имам престава в цени и знам че подръжката е скъпакаква е разликата в цените за подръжка на бензинова и дизелова алфа , до колкото разбирам за бензиновата е по скъпо ?
---------- Post added at 23:03 ---------- Previous post was at 22:59 ----------
Първоначално публикувано от fancifulhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...874&f1=details
http://www.cars.bg/u459687
тези 2 ми харесват и смятам да ги видя на 1 времеAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеБензина (така наречения туин скрап) при евентуален, предишен собственик мърляч има гадния навик да се чупи в ръцете на следващия. В повечето случаи на нашия пазар се намират разни "закрепени" морги от запада, където след първата смяна на масло започват твоите мъки и големи капиталовложенияАз съм го играл тоя филм (като всеки млад гъбар), а и много други от форума
В най-лошия случай ремонт на мотора ще ти стъпи между 1200-1500лв. Също много ВНИМАВАЙ къде ще си закараш колата, ако недай си Боже ти се наложи да правиш мотор, защото от този твой избор много зависи дали ще последва много брЪз втори ремонт (както стана при мен, а и при много други колеги)... Въобще вслушай се в съветите на препатили, за да си спестиш едни грешни 2-3-4000лв
Дизеловата алфа е с доста по-корав мотор. Там нещо да се счупи значи колата наистина е покарвана сериозно (навъртяла е бая км). Нямам преки наблюдения като цени, за да ти кажа, но това което съм чувал, че плаши Алфиста с дизел в кръвта са: турбо, демпферен маховик, съединител, дюзи...
---------- Post added at 23:26 ---------- Previous post was at 23:24 ----------
Имам въпрос? При огледа и диагностиката на кола с добър приятел ,който има сервиз ли да търся подходяща кола или трябва да намеря човек който разбира конретно от алфа ромео 147... споменаха се имена и този вариант за избор на кола в форума досега ?Last edited by fanciful; d.m.y г., 00:18.
Comment
-
Първоначално публикувано от fanciful Покажи съобщениемерси!
---------- Post added at 23:26 ---------- Previous post was at 23:24 ----------
Имам въпрос при огледа и диагностиката с добър приятел ,който има сервиз мога да търся подходяща кола или трябва да намеря човек които разбира конретно от алфа ромео 147... споменаха се имена и този вариант за избор на кола в форума досега ?Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
Comment